Glas Javnosti

PALI FALSIFIKATORI: Pohapšeni zaposleni u domovima zdravlja i bolnicama zbog LAŽNIH kovid propusnica

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

U akciji "Posrednik" uhapšeno je osam osoba koje se terete za više krivičnih dela jer su izdavali i prodavali falsifikovane potvrde o vakcinaciji na području dva kantona u BiH.

Osumnjičeni su jutros predati u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo i biće zadržani 24 sata. U tom periodu postupajuća tužiteljka će doneti odluku o daljim merama.

Osumnjičeni se terete za više krivičnih dela, između ostalog da su se udružili u grupu u proteklom periodu, i za iznos od 200 do 300 evra posredstvom službene osobe u JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo osiguravala izdavanje lažnih potvrda o vakcinaciji na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona, prenosi b92.net.

Juče su u sklopu operativne akcije "Posrednik" službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Visokog i Breze realizovali pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na 13 lokacija. Među uhapšenima su zaposleni u zdravstvenim ustanovama u pomenuta dva kantona, te zaposleni Doma zdravlja KS i Opšte bolnice u Sarajevu.

Prilikom pretresa je otkriveno i privremeno oduzeto veći broj kovid potvrda i PCR testova, ali i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR