Glas Javnosti

OTKRIVENO VIŠE OD 2.000 LJUDI! Koristili aplikaciju SKAJ kojom su dogovarana ubistva i droga

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač (SNSD) je izjavio da je u Bosni i Hercegovini više od 2.000 ljudi koristilo zaštićenu mobilnu aplikaciju Sky.

Svi oni koji su koristili kriptovane telefone i “Skaj” aplikaciju ne mogu biti zaštićeni. Predlažem im da sami dođu i da se predaju, ispričaju šta su radili, jer će policija pre ili kasnije doći do njih rekao je Lukač na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Govoreći o akciji “Staza” koju provodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske u saradnji sa Tužilaštvom BiH, Lukač je rekao da je ona rezultirala hapšenjem 19 osoba, da će biti nastavljena hapšenjem još većeg broja osoba koje se bave kriminalom.

Tražili smo još par osoba koja nisu bila dostupne jer se ne nalaze u BiH, ali će za njima biti raspisane poternice i biće predmet potrage ne samo MUP-a Republike Srpske, već i drugih policija u regionu i Evropi – rekao je Lukač.

On je naveo da je MUP Republike Srpske koristio “Skaj” aplikaciju kako bi dobio sva saznanja o kontaktima i kretanjima ove grupe kriminalaca.

Lukač je istakao da je riječ o ozbiljnim kriminalnim grupama koje rade sa velikim količinama droge i ogromnim količinama novca kojeg stiču na takav način.

– Među ovim osobama ima onih koje možemo vezati i za određena ubistva koja su se desila u BiH i u regionu i koja imaju kontakte sa međunarodnim kriminalcima i međunarodnim kanalima za distribuciju opojnih droga – rekao je Lukač.

On kaže da su u zemljama gdje su najviše korištene “Skaj” aplikacije – Francuska, Belgija i Holandija, one i dešifrovane, te da Evropol raspolaže sa tim podacima.

BONUS VIDEO: Zavetni san heroja i prijatelja

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR