Glas Javnosti

Osman Mehmedagić VUNDERKIND? Dostavio diplomu, ČEKA SE REAKCIJA DODIKA!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić Osmica danas je Zajedničkoj komisiji za nadzor nad radom OSA-e dostavio svoju fakultetsku diplomu.

"Pored diplome Više upravne škole koju je završio pre rata, Osmica je dostavio diplomu Američkog univerziteta iz Sarajeva, koji je završio u periodu dok je bio na čelu OSA-e", potvrđeno je za "Glas Srpske" iz Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e BiH, kojom predsedava Nermin Nikšić.

Zajednička komisija usvojila je 17. juna zaključak da direktor OSA-e ima rok od sedam dana da predoči diplomu o završenoj visokoj stručnoj spremi. Zaključak je zaprimljen u OSA-i 22. juna i Mehmedagić je diplomu trebao dostaviti do 29. juna, ali je ona jutros stigla u Komisiju.

Spomenutim zaključkom, Komisija traži od predsedavajućeg Veća ministara BiH da dostavi imena kandidata za generalnog direktora i glavnog inspektora kako bi, u skladu sa zakonom, obavila raspravu, jer je aktuelnom rukovodstvu OSA-e još 19. novembra 2019. godine istekao mandat.

"Tražimo od Izvršnog komiteta Veća ministara da nam dostavi mišljenje o tome da li trenutni direktor OSA-e ispunjava uslove za tu dužnost, jer mu je diploma poništena", jedan je od zaključaka Komisije.

(Izvor: Slobodna-bosna.ba)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR