Glas Javnosti

OGROMNA PROMENA: Od danas u Bosni i Hercegovini NIŠTA više neće biti ISTO kao pre

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Danas počinje primena Zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duvana, duvanskih i ostalih proizvoda za pušenje

U Federaciji Bosne i Hercegovine od danas je zabranjeno pušenje u svim zatvorenim javnim prostorima, javnom prevozu, ali i u privatnim automobilima u kojima se nalaze maloletne osobe.

Kako prenosi BHRT, danas počinje primena Zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duvana, duvanskih i ostalih proizvoda za pušenje.

Glas javnosti /arhiva
foto: Glas javnosti

Zakon je stupio na snagu u maju prošle godine s početkom primene godinu dana od stupanja na snagu, s tim da će kazne početi da se naplaćuju 12 meseci posle početka primeene. U skladu sa Zakonom, pušenje se zabranjuje u svim zatvorenim javnim prostorima, mestima rada i u javnom prevozu.

Zabranjuje se i upotreba duvanskih proizvoda za pušenje u privatnim sredstvima prevoza u kojim se nalaze maloletne osobe, a čiji će nadzor obavljati policija.

Pixabay
foto: Glas javnostiZakon propisuje i kazne koje se kreću u rasponu od 2.000 do 5.000 konvertibilnih maraka, odnosno od 1.000 do 2.500 evra za pravna lica, od 300 do 1.000 maraka (od 150 do 500 evra) za odgovorna lica, od 500 do 1.500 maraka (od 250 do 740 evra) za vlasnike i korisnike prostora u kojem je pušenje zabranjeno, dok je kazna za fizička lica 100 maraka ili 50 evra.

Glas javnosti / O10S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR