Glas Javnosti

ODLUKA USTAVNOG SUDA BOSNE I HERCEGOVINE: Pravna snaga za ukidanje himne Republike Srpske "Bože pravde" i grba Nemanjića

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Zašto srpski političari ćute ili je još gore što, prihvataju pravno problematičnu odluku Ustavnog suda BiH o konstitutivnosti sva tri naroda i u BiH Federaciji i u RS kada ta odluka ruši temelje Dejtonskog sporazuma.

Nesporno da je Zapad, odmah posle Dejtonskog sporazuma 1995. godine započeo proces razvlašćivanja Republike Srpske, namećući ambijent u kojem su se prenosila ovlašćenja Srpske na nivo BiH, piše portal Balkan fokus.

Za opstanak Republike Srpske, koja je garant zaštite Srba zapadno od Drine, presudno je jedinstvo srpskih političara i Banja Luke i Beograda. Strategija odbrane Srpske, pored neophodnog jedinstva, mora podrazumevati mudrost, realnu procenu odnosa snaga u regionu, pa i šire.

Ako se dozvoli ukidanje Republike Srpske, Srbi će biti proglašeni krivim za sve, odgovornim za rat, i u BiH i u Jugoslaviji sa krajnjim zahtevom prema srpskom narodu i Srbiji za plaćanje ratne odštete i ulaska u istoriju sa lažnim mišljenjem da je srpski narod vršio genocid.

Ravnopravnost sva tri naroda, Bošnjaka, Srba i Hrvata, obezbeđuje se samo u zajedničkim institucijama BiH (Predsedništvo, Parlamentarna skupština, Savet ministara). Takva odluka Ustavnog suda BiH dala je pravnu snagu za ukidanje himne Republike Srpske Bože pravde i grba Nemanjića, kao što je i izvor mnogih drugih štetnih zakona i odluka po srpski narod i Republiku Srpsku. Ako srpski političari prihvataju takvu pravno problematičnu odluku Ustavnog suda BiH prihvataju i proces samoukidanja Republike Srpske.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR