Glas Javnosti

Objavljene fotografije NASTRADALIH tinejdžera u Posušju: Roditelji NEUTEŠNI 'Pustite me da je vidim i ZAGRLIM' (FOTO)

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Na Tribistovu, u opštini Posušje u BiH, dogodila se nezapamćena tragedija u kojoj je osmoro mladih preminulo od posledica gušenja plinom.

- Pustite me da je vidim, da je zagrlim. Ja moram otići tamo - zapomagao je ispred kuće smrti otac jedne od devojaka koja se zajdno sa sedmoro prijatelja gušila u novogodišnjoj noći od posledica trovanja plinom u Tribistovu nedaleko od Posušja.

Na dva kilometra od vikendice u kojoj se tragedija dogodila stajali su roditelji, braća, sestre, rodbina i prijatelji. Nadali su se da će ih videti i zagrliti poslednji put, ali im policija nije dopustila da priđu bliže zbog uviđaja. Suze, jecaji, grljenje, očaj i bespomoćnost.

– Ne verujemo da se ovo događa. Još juče smo pričali, imali planove – govori jedan od rođaka preminulog Ivana Miličevića. Uz Ivana preminuo je i njegov vršnjak Stipe Romić, zatim Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković te Stjepan Jukić.

Svi su bili ista generacija - rođeni 2001. godine.

Kako pišu mediji u Bosni i Hercegovini, roditelji ih nisu uspeli videti ni nekoliko sati kasnije jer je policija nakon uviđaja njihova tela morala vozilima prebaciti na obdukciju.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Poslednji susret

Osmoro mladih okupili su se u novgodišnjoj noći u Tribistovu kako bi najluđu noć proveli zajedno. Nažalost ispostavilo se kako im je to bio poslednji susret.

Rođaci kažu su tokom cele novogodišnje noći komunicirali s rodbinom i prijateljima šaljući i fotografije. Okupili su se u vikendici koja nije spojena na elektroenergetsku mrežu, te su se grejali na agregat.

Po prvim informacijama upravo je agregat koji proizvodi električnu energiju izazvao tragediju, ali policija nije u to bila sigurna zbog čega su tela poslata na obdukciju.

Naime, uz agregat koji se nalazio u pomoćnoj prostoriji, kako pišu mediji, oni su u kući doneli i ‘plinski top’, koje uspešno greje, ali je brzo "isisao" kiseonik.

Podsetimo, tragedija se dogodila tokom dočeka Nove godine na kojem su bili mladi iz mesta Rakitna i Posušja, prenosi Tanjug.

(Glas javnosti/Pink.rs)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR