Glas Javnosti

NOVAK ĐOKOVIĆ LETUJE U BOSNI: Obilazi piramide i meditira u Visokom

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Umesto na nekom egzotičnom ostrvu Novak Đoković ovo leto provodi upoznajući lepote komšiluka. Najbolji teniser sveta zajedno sa roditeljima doputovao je u Visoko u Bosni u kompleks "Ravne", poznat po botaničkim vrtovima i mestima za meditaciju.

- Poseta nije najavljena, a na aerodromu je kratko boravio. Ubrzo su ga Đokovići napustili i ne znamo u kom pravcu su otišli - navodi anonimni izvor.

Mediji navode da su Đokovići odmah sa aerodroma stigli u hotel na Trebeviću.

- Saznajemo da je Novak već na početku boravka u BiH posetio i piramide u Visokom, a u Sarajevu će boraviti do srede. Njegov domaćin u Visokom biće Semir Osmanagić -ističu mediji.

Termini Bosanske piramide se koristi za niz prirodnih geoloških formacija koje se nazivaju "flatironima" u blizini mesta Visoko u Bosni i Hercegovini, severozapadno od Sarajeva, a pre svega za brdo po imenu Visočica, koje je dospelo u središte pažnje međunarodne javnosti u oktobru 2005, nakon opsežne medijske kampanje, čiji je cilj bilo promovisanje teorije da je delo ljudskih ruku i da predstavlja najveću drevnu piramidu na Zemlji.

Evropsko udruženje arheologa je u decembru 2006. ovim povodom izdalo saopštenje u kome se kaže da je "ova prevara surova obmana neobaveštene javnosti"

Brdo Visočica, visine 213 m, pod kojim se nalazi srednjovekovni grad Visoki, nekada je bilo nastanjeno i oblikom približno podseća na piramidu. Ideju da ono predstavlja drevnu građevinu objavio je metalski radnik, preduzetnik, kontroverzni doktor sociologije i samoproklamovani istraživač Semir Osmanagić koji je u to vreme bio nastanjen u Hjustonu, Teksas, SAD. Njegova kasnija iskopavanja na ovoj lokaciji su otkrila navodni popločani ulaz i tunele, kao i kamene blokove i drevni malter, kojime je prema njegovim tvrdnjama nekada bila prekrivena ova navodna građevina.

(Izvor: Radiosarajevo/ Kliks/ Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR