Glas Javnosti

NE MOGU MI NIŠTA! Kakva prijava o negiranju genocida, idem u Sarajevo

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas Javnosti

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da će razgovarati u petak sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, te da za to ima podršku parlamentarnih stranaka iz Srpske.

- Želim da ga upoznam sa stavovima iz Republike Srpske, te da mu ukažem na usložnjenost situacije u BiH. Erdoganu je u interesu sve strane u BiH, dakle nikoga ne favorizuje - rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je imao konsultacije sa parlamentarnim strankama Srpske.

- Imamo konsenzus da je potrebno ovom sastanku prisustvovati. Ponašaću se onako kako je Narodna skupština Srpske odlučila - dodao je Dodik.

Istakao je da će se pojaviti na sastanku sa Edroganom jer ne želi, kako je rekao, da ostavi priliku dvojici članova Predsednišva da prezentuju turskom predsedniku ono što oni žele. 

On je istakao da je na prvom mestu razgovor o neprihvatanju nametnutog Inckovog zakona i nelegitimnog visokog predstavnika u BiH.

Dodik je rekao da postoje neki centri u Republici Srpskoj koji žele da razbiju postignuto jedinstvo.

- Podsetiću Erdogana da je rekao da želi saradnju sa svim stranama i da nikog ne favorizuje - naglasio je Dodik i dodao da je potrebno i veoma važno da se na tom sastanku čuje i stav srpske strane.

Јedna od tema razgovora je i izgradnja auto-puta Beograd - Sarajevo.

- Srbija i Srpska su obezbedile novac u iznosu od preko 100 miliona evra za dionicu od Rače do Bijeljine - rekao je Dodik.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan doputovaće ove sedmice u službenu posetu BiH.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP