Glas Javnosti

NE MOGU DA SE DOGOVORE! Gradonačelnik: Uhapšen sam! Tužilaštvo: NISI! Ti za nas još uvek bežiš

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona demantovalo je navode da je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović uhapšen u današnjoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Portparolka tužilaštva Asmira Redžić izjavila je da je se za Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Kasumović „nalazi u bekstvu“.

Istovremeno, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović na svom fejsbuk profilu objavio je da se nalazi “u pratnji policijskih službenika”, dodavši da se radi o "spektakularnom i filmskom privođenju".
Da se radi o politički montiranom procesu jasno je obzirom da je obzirom da je Gradska uprava stotinjak metara od Tužilaštva ZDK, suda i MUP-a i ako istražiteljima trebala bilo kakva izjava, mogli su me pozvati. Odazvao bih se, kao što sam radio i desetine puta ranije tokom svoga gradonačelničkog mandata, napisao je Kasumović.

U saopštenju objavljenom na internet stranici tog tužilaštva navodi se da su "postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva ZDK i Kantonalnog suda Zenica, u ranim jutarnjim satima, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu, započeli s pretresima na više lokacija, a zbog sumnje da su počinjena krivična dela Organizovani kriminal u vezi sa krivičnim delima Zloupotreba položaja ili ovlašćenja i i Oštećenje poverilaca.

"Akcija se provodi povodom predmeta javnosti poznatog kao Zenicatrans. Po završetku pretresa javnost će biti upoznata sa rezultatima ove akcije", navodi se u saopštenju.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP