Glas Javnosti

Na današnji dan pre 26 godina DEVOJČICE UBIJENE IZ SNAJPERA! Muslimanski TERORISTA hladnokrvno usmrtio MILICU I NATAŠU dok su IGRALE LASTIŠ!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Na današnji dan, 11. marta 1995. godine u Sarajevskom naselju Grbavica, pucnjem iz snajpera sa zgrade Lorisa, ubijene su dve srpske devojčice Milica Lalović (10) i Nataša Učur (9) dok su se igrale lastiša.

Dve srpske devojčice bile su žrtve muslimanskog zločinca-snajperiste Seja Piskića koji je na njih pucao iz snajpera, iz dela Sarajeva koji je bio pod kontrolom muslimanskih snaga tokom rata u BiH. Ovaj tragični događaj odigrao se u vreme primirja, tačnije osam meseci pre potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Stacioniran na zdradi "Lorisa" koja se nalazila na tadašnjem Trgu Pere Kosorića, a sada Trgu heroja, muslimanski terorista pucao je na Milicu i Natašu koje su se u tom trenutku igrale lastiša u Ulici Rave Janković, ispred zgrade na broju 59, u naselju koje je tada bilo pod srpskom kontrolom.

Foto: Facebook/ PrintscreenPrema svedočenju očevidaca, ubica dve maloletne srpske devojčice bio je pripadnik 101. brigade takozvane Armije BiH. Sarajka Fatima Bajramović svedočila je da je to učinio Sejo Piskić koji je rođen 1956. godine u Gračanici, međutim, kao i u mnogim drugim slučajevima ubistava srpskih civila u Sarajevu, za ovaj monstruozni zločin apsolutno niko nije odgovarao. 

Tadašnji stanovnici Grbovice takođe su posvedočili da u vreme kada su devojčice ubijene nije bilo nikakvih ratnih dejstava, iz razloga što je bio sklopljen sporazum o primirju koje su nadgledali francuski i ruski pripadnici međunarodnih vojnih snaga. Dve devojčice su hladnokrvno ubijene na samo nekoliko desetina metara od njihovih punktova, koji su bili raspoređeni na liniji razdvajanja između dve zaraćene strane.

Milica i Nataša odigrale su svoju poslednju igru lastiša samo osam meseci pre potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma. Hitci iz snajpera, koji su došli iz dela grada gde su devojčice rođene i živele, prekinuli su njihovu igru.

Devojčice su odmah prevezene u bolnicu Kasindo, ali nisu uspele da prežive. Prema informacijama iz bolničkog zapisnika, Milica je dovezena mrtva a Nataša je preminula 15 minuta nakon prijema.

Muslimanski terorista Sejo Piskić se javno hvalio da je iz snajpera ubio devojčice i još 20 Srba u naselju Grbavica, tvrde svedoci. Monstrum je bio više puta privođen ali nikada procesuiran. Ovaj slučaj ne postoji u pravosudnim institucijama BiH.

Nagađa se da je nakon toga poginuo ili umro, međutim, ne postoje proverene informacije šta se desilo sa Piskićem i gde se trenutno nalazi. 

Inače, Piskić je bio samo deo lanca komande. Činjenica da je iz snajpera na srpska područja pucao po zadatku svog komandanta znači da bi za ovaj zločin morali da odgovaraju rukovodioci 101. brigade, ili oni koji su im u sistemu komandovanja bili nadređeni. Ali, nažalost, nakon toliko godina jasno je da nikad niko za ovaj monstruozni zločin neće odgovarati.

Ostalo je zabeleženo da je tadašnji bošnjački vođa Alija Izetbegović rekao da ubijene devojčice za njega nisu Srpkinje, već građanke Sarajeva. Ovo je sramna, licemerna izjava jednog zločinca.

Nataša i Milica sahranjene su jedna do druge na groblju Miljevići u Istočnom Novom Sarajevu, samo na par kilometara od grada u kojem su rođene, koji su volele, a iz kojeg im je na njihovu ljubav odgovoreno mržnjom i smrću.

– A Sarajevo?
– Sarajeva više nema. Šta god ostalo od njihovog ili našeg Sarajeva, to više nije isti grad. Sarajevo koje smo mi poznavali sahranjeno je 1992. godine i ni Bog ga više ne oživi. Sahranjeno je u isti onaj grob u kom su položene i Nataša i Milica, djevojčice koje su u martu ove godine ubijene na Grbavici dok su se igrale lastiša. Čak i da poželimo da oživimo grad, neće nam to dati stotine Nataša i Milica." ("Kosti", Nenad Milkić)

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR