Glas Javnosti

MILORAD DODIK POBESNEO: 'Prestanite da me zovete BOSANSKIM SRBINOM'!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik još jedanput se osvrnuo na činjenicu da se RS i dalje smatra agresorom u Bosni i Hercegovini a i reagovao je na to da ga pojedini mediji nazivaju 'bosanskim Srbinom'.

Dodik je naglasio da ga vređa kada ga neko zove bosanskim Srbinom.

- Dok god nas zovete bosanskim Srbima, za mene su Bošnjaci samo muslimani. Neka se ljuti ko hoće. Hoću da me zovete Srbinom jer sam Srbin. Onda sam i ja spreman da vas zovem Bošnjacima, jer vi to tako hoćete. Ako za vas važi da imate pravo da odaberete narod kojem pripadate, naziv tog naroda, i to treba da poštuju, onda to postoji i za mene - poručo je Dodik na konferenciji za novinare, prenela je RTRS.

On je rekao da o tome govori zato što je ta tema stalno prisutna.

- Nisam bosanski Srbin, neću nikada biti bosanski Srbin. Vređa me kad mi to kažete. To je možda floskula. U svim analizama koje dobijamo sada piše bosanski Srbi. Nismo bosanksi Srbi. Mi smo Srbi, mi smo Republika Srpska - naveo je Dodik.

Ponovio je da u Srpskoj ne postoji nikakav plan za separaciju.

- Kad citiramo, recimo, mnoge izveštaje koji govore o BiH na pragu propasti, onda nam se prikaže separatizam. Reći ću još jednom: mi u Srpskoj nemamo nikakav plan za separaciju. Postoji plan, želja i volja više nego plan da se branimo od nasrtaja da nas nestane na ovom prostoru. A BiH očito putem kojim je krenula, neće dobro završiti i neće opstati. Oni koji kreću tim putem neka idu - naveo je srpski član Predsedništva i aktuelni predsedavajući tim telom.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR