Glas Javnosti

MILORAD DODIK: Kristijan Šmit se lažno predstavlja kao visoki predstavnik jer on to nije

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da se Kristijan Šmit lažno predstavlja kao visoki predstavnik, jer on to nije i dodao da ono što Šmit promoviše kao svoju agendu nije u nadležnosti visokog predstavnika.

„Ono što Šmit ovde promoviše kao svoju agendu apsolutno nije u nadležnosti visokog predstavnika, što govori o tome da samo treba imati pojačanu sumnju i neprihvatanje takvog lika. Vidim da se Kristijan Šmit rasipa nekim optimizmom i pokušava da nametne agendu koju samo on ima o sebi. Ono što Šmit najavljuje to nije bila uloga visokog predstavnika u BiH ni u prošlosti“, istakao je Dodik.
Kristijan Šmit koji nema podršku Rusije i Kine ali ni Republike Srpske već je govorio o prvim koracima. Govorio je o Izbornom zakonu, evropskim integracijama i usklađivanju zakonodavstva kada je reč o Evropskoj Uniji.
 
„To su gluposti, čak ni Pedi Ešdaun nije ulazi u to, pa sad dolazi Šmit da nam nakon toliko vremena ulazi u to. Šmit nema nikakve veze sa evropskim putem BiH. Evropski put je uvek bio vlasništvo domaćih političkih snaga. Oni ignorišu ozbiljne napretke ovde koji su urađeni i stalno sve drže problematičnim, jer ako kaže da je stanje dobro onda je besmisleno da postoji“, dodao je Dodik.

Komentarišući današnju izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića, Dodik je rekao da Izetbegović ne propušta priliku da uznemiri narode u BiH, a posebno to čini na obeležavanjima ratnih godišnjica, poput današnje u Gacku.

„Kada s takve manifestacije čujete da će Bošnjaci da se osvete, onda nama u Republici Srpskoj ne pada ništa drugo na pamet nego da bi i Bakir, kao i otac mu, opet žrtvovao mir. Onaj je žrtvovao mir za BiH, a ovaj bi ga žrtvovao za osvetu. Indikativno je da svi pozivi bošnjačkih i političkih i verskih autoriteta za mirom i praštanjem nekako završe s osvetom“, naglasio je Dodik, prenosi RTRS.

(Glas javnosti/RTRS)
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR