Glas Javnosti

MILORAD DODIK: Čini mi se da neko veruje da će povlačenjem paralela između Ukrajine i Bosne ušićariti neku korist

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se sukobi u Ukrajini ne mogu porediti sa gradjanskim ratom u BiH, mada se, kako je ocenio, mediji i pojedini političari u Federaciji BiH trude da dokažu da je u pitanju "gotovo pa ista vrsta sukoba".

 "Ono što jeste isto je neverovatna količina propagande kojoj su izloženi stanovnici BiH, baš kako su bili izloženi devedesetih godina prošlog veka, čime se po ko zna koji put opravdala teza da je istina ta koja prvo strada u svakom ratu", kazao je Dodik za agenciju Srna.

Prema njegovim rečima, na delu je „ista i satanizacija jednog naroda, u ovom slučaju ruskog, što su Srbi u ratu dobro iskusili na svojoj koži i protiv koje se i danas, trideset godina kasnije, moraju boriti“.„Čini mi se da neko u BiH veruje da će povlačenjem paralela između Ukrajine i BiH ušićariti neku političku korist koju bi im obezbedio neko sa strane, intervencionizmom koji nikada ovde nije prestao“, kazao je Dodik.

On je ocenio da je su problemi u BiH političke prirode, da nisu od juče i da će se morati rešavati samo političkim i pravnim sredstvima, kao i da će to morati da urade domaći politički akteri.

Dodik je ponovio da se od početka sukoba u Ukrajini zalaže za neutralan stav i da smatra da je to bio najbolji stav koji je BiH mogla zauzeti, sa željom da se strane u sukobu što prije dogovore.

"Navijanje u svakom ratu je i nemoralno i nenormalno, a za male zajednice kakva je BiH i štetno. Posledice sukoba u Ukrajini ekonomski se već osećaju u BiH. Јa bih želio da te posledice dugoročno budu što manje", kazao je srpski član Predsedništva BiH.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR