Glas Javnosti

MALOLETNU suprugu terao na PROSTITUCIJU: Devojka iz Brčkog morala je da PROSJAČI za njega, a pružala je i SEKSUALNE USLUGE!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Osnovni sud u Brčkom odredio je pritvor Š. Š. (26) iz tog grada zbog sumnje da je prisiljavanjem na prosjačenje i prostituciju iskorišćavao svoju maloletnu suprugu.

Jednomesečni pritvor osumnjičenom za krivično delo trgovine ljudima određen je zbog opasnosti da bi uticajem na svedoke mogao da ometa krivični postupak, dok je žrtva, s druge strane, efikasnom saradnjom nadležnih organa izmeštena u sigurnu kuću, saopšteno je iz Tužilaštva Brčkog.

Tužilaštvo Distrikta vodi istragu protiv Š. Š., zbog sumnje da je poslednjih meseci, u nameri da iskorišćavanjem svoje maloletne vanbračne supruge pribavi protivpravnu imovinsku korist, od nje svakodnevno zahtevao da prosjači i da mu predaje tako pribavljeni novac. Sumnja se da je od oštećene zahtevao i da licima, koja pokažu interesovanje, ponudi pružanje seksualnih usluga za novčanu naknadu.

On je nad oštećenom kontinuirano primenjivao fizičko nasilje i pretnje, usled čega je žrtva dovedena u stanje bespomoćnosti i pod potpunu kontrolu osumnjičenog, navedeno je u naredbi o provođenju istrage.

Pored Š. Š., istragom Tužilaštva obuhvaćen je i H. H. (77) za koga se sumnja da je iskoristio takvo stanje oštećene na način da je s njom dogovorio seksualnu uslugu za novčanu naknadu, a potom je automobilom odvezao van naseljenog područja te nad njom započeo bludne radnje. Pošto je tu pronašla H. H., Policija Brčko Distrikta je obojicu osumnjičenih uhapsila i predala ih Tužilaštvu na dalji krivični postupak. Sumnja se da su počinili krivična dela trgovine ljudima, a s obzirom na to da postoji i opasnost da bi Š. Š. mogao da ometa krivični postupak, Osnovni sud Distrikta mu je po predlogu tužilaštva odredio jednomesečni pritvor.

Saradnjom koju su putem zajedničkog protokola u datoj oblasti još ranije uspostavili Tužilaštvo, Policija i Centar za socijalni rad Distrikta, sprečeno je, kako se navodi, daljnje nanošenje štete žrtvi, budući da je uz osiguranu zaštitu i institucionalnu podršku odmah izmeštena u sigurnu kuću.

(Glas javnosti/Telegraf.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR