Glas Javnosti

LEO PROTIV FADILA: Di Kaprio napao premijera BiH!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Holivudska zvezda Leonardo Di Kaprio prozvao je federalnog premijera BiH Fadila Novalića zbog gradnje malih hidroelektrana na rekama.

Ovaj put u svom novom postu na društvenim mrežama Dikaprio se osvrće na pozitivne vesti iz Albanije gde će područje reke Vjosa biti proglašeno nacionalnim parkom. To je ponukalo slavnog glumca da još jednom podseti na nemar vlasti u BIH.

- Dok čekamo da federalni premijer i njegova vlada u Bosni i Hercegovini poduzmu pravne korake kako bi zaštitili reke, plavo srce ove zemlje, od daljeg uništavanja izgradnjom malih hidroelektrana, iz Albanije stižu obećavajuće vesti. Vjosa, jedna od poslednjih velikih evropskih divljih reka, mogla bi biti spašena - napisao je Dikaprio.

- Nacionalni park Vjosa Divlja reka postao bi najveće evropsko mesto za očuvanje reka. Prostirao bi se na nekoliko stotina kilometara i štitio stotine, pa čak i hiljade biljnih i životinjskih vrsta, poput evropske jegulje i nedavno otkrivene Vjosa kamene muve - dodao je Dikaprio.

Otvaranje jednog ovakvog parka je veliko dostignuće za Albaniju, smatra Dikaprio.

- Radujem se dobrim vestima o konkretnim akcijama za trajnu i potpunu zaštitu reka u Bosni i Hercegovini, Albaniji i ostatku balkanske regije - zaključio je glumac.

Novalić je juče u Vladi FBiH imao radni sastanak s nadležnim ministrima o, kako je saopšteno, kratkoročnim merama i aktivnostima koje će se što pre poduzeti, a sve na osnovu ranijeg zaključka Parlamenta Federacije BiH o potpunoj zabrani izgradnje mini hidroelektrana, kao i na osnovu zahteva predstavnika NVO-a iz Koalicije za zaštitu reka.

(Glas javnosti)


 
 
 
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR