Glas Javnosti

JEZIVI DETALJI UBISTVA U DOBOJU: Ćerka (14) dala ocu lek za šizofreniju pa otvorila vrata da uđu majka i ljubavnik

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Okružni sud u Doboju odredio je jednomesečni pritvor A. K. (14) i D. L. koji su osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulišića u Doboju.

Njima se na teret stavlja da su kao saizvršioci počinili teško ubistvo na podmukao i svirep način. Dodaju da su osumnjičeni od 29. do 30. januara po prethodnom dogovoru zločin počinili zajedno sa maloletnom ćerkom osumnjičene.

- U nameri da liše života Sašu Kulišića 29. januara u popodnevnim časovima, a nakon što je maloletna A. K. usitnila veći broj tableta naziva "treana" jačine 10 mg, koje je kupila sestra prvoosumnjičene V. M. na molbu osumnjičenih, iste pomešala sa vodom, da bi u dogovoru sa osumnjičenima u večernjim časovima otišla u porodičnu kuću svog oca gde je uz upotrebu vode u kojoj se nalazio izmrvljeni prah tableta, napravila limunadu koju je dala svom ocu - saopštio je Okružni sud u Doboju.

Dodaju da je namera bila da se Saša K. omami i uspava. Dodaje se da su iste tablete A.K. i njena majka i u ranijem periodu davale Saši Kulišiću a da on za to nije znao.

- Nakon što su tablete počele da deluju i nakon što je oštećeni zaspao, maloletnica je ostavila otključana ulazna vrata od kuće, o čemu je obavestila osumnjičene koji su ušli u kuću - navodi sud.


(Foto: Privatna arhiva)

Dodaje se da su osumnjičeni rekli maloletnici da ide u dnevnu sobu i da zatvori vrata da bi potom ušli u sobu gde je spavao Saša Kulišić.

- Vezali su ga tako što su mu oblepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom i selotejp trakom. Zadali su mu par udaraca od kojih je krvario da bi ga potom izneli iz kuće i automobilom, karavan, odvezli u šumu u neposrednoj blizini izletišta Preslica - navodi sud.

Tu su mu, kako se pojašnjava, nepoznatim predmetom zadali četiri ubodne rane u predelu stomaka da bi usled teškog traumatskog i hipovolemičkog šoka izazvanog povređivanjem i gubitkom krvi nastupila smrt. Takvog su ga ostavili u šumi i uputili se u nepoznatom pravcu.

Pritvor može trajati do 29. februara ili nove odluke suda i određen je zbog straha od bekstva osumnjičenih odnosno bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak, ali i zbog težine dela i uznemirenja javnosti.


Glas javnosti/ATV/

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR