Glas Javnosti

Hteli da peru pare preko zaštitnih maski: Prevaru u Sloveniji vodili iz BiH

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas Javnosti

Tužilac i islednik iz Posebnog odseka za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, zajedno sa policajcima Sipe preduzeli su aktivnosti u koordinaciji sa kolegama iz Slovenije, kako bi se sprečilo moguće pranje novca.

Tužilac i islednik iz Posebnog odseka za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, zajedno sa policajcima Sipe preduzeli su aktivnosti u koordinaciji sa kolegama iz Slovenije, kako bi se sprečilo moguće pranje novca, povezano sa nabavom zaštitnih maski za preduzeće iz Slovenije.Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama iz Slovenije, učestvovalo je u međunarodnoj operaciji u okviru koje su u BiH privremeno oduzeta sredstva u iznosu većem od pola miliona KM.

 Aktivnosti se odnose na sumnju u prevaru prilikom nabave zaštitnih maski za jedno preduzećeiz Slovenije, u kojem su učestvovali i određeni državljani i preuzeća iz BiH.

-Zbog sumnje u nezakonite aktivnosti, zatražena je saradnja institucija BiH, pa su na predlog Tužilaštva BiH i naredbe Suda BiH policijajci Sipe preduzeli određene aktivnosti na prikupljanju dokaza i blokadi određenih novčanih sredstava. Oduzeta je određena dokumentacija od četiri firme i dva čoveka zbog sumnje u krivično delo “pranja novca” u iznosu od 586.749 KM. Istraga u ovoj međunarodnoj operaciji se nastavlja.

Izvor: Novosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR