Glas Javnosti
posta

GRAĐANI SARAJEVA BESNI: Nadležni nemoćni da spreče ispašu krava na GROBLJU?! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Građani Sarajeva su i dalje u šoku, nakon što se pre par dana na društvenim mrežama pojavio snimak na kom se vidi kako krave pasu na groblju 'Vlakovo'.

Ovaj snimak izazvao je burne reakcije javnosti, a iz KJKP Pokop uputili su izvinjenje zbog neprimerenih scena sa groblja.

- Svesni činjenice koliko su groblja kao večna počivališta porodica osetljiv deo života, a bez namere da tražimo bilo kakvo opravdanje, obaveštavamo građane da je Uprava ovog respektabilnog preduzeća, preduzela sve potrebne mere kako se ovakvi incidenti ne bi događali. Građanima potpuno opravdavamo reakcije i ljutnju, posebno imajući u vidu da je skrnavljenje grobnog mesta i krivično delo - navode u saopštenju.

Ipak, ističu da su nemoćni i da je potreban adekvatan odgovor i reakcija nadležnih institucija

-Problem sa ulaskom krava u gradsko groblje 'Vlakovo' imali smo i ranije. Svaki ovakav slučaj prijavljen je policiji i inspekciji. Zbog čega nadležni nisu uspeli ništa da preduzmo ne znamo, ali, mi, kao kantonalno preduzeće, ne možemo da ulazimo ni u kakav sukob sa neodgovornim vlasnicima. I ovaj najnoviji slučaj prijavljen je policiji koja je izašla na mesto događaja, napravila zapisnik i videćemo šta će se dalje događati. Preduzimamo i preduzimaćemo i dalje sve moguće i dostupne mere, kako se ovako nemile situacije ne bi više ponavljale - naveli su iz preduzeća.

Dodali su da čuvari groblja nisu u mogućnosti da spreče svaki incident jer ne mogu u isto vreme pokrivati sva mesta, naročito u popodnevnim satima kada radi samo dežurna ekipa.

 

(Glas javnosti/Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR