Glas Javnosti

Državljanin Srbije osumnjičen da je počinio 34 krađe u Banjaluci: OJADIO BANJALUČANE ZA 90.000 EVRA

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Protiv D.R. iz Srbije policija je danas podnela izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog sumnje da je počinio čak 34 teške krađe čime je pričinio štetu od oko 160.000 KM (oko 90 hiljada evra).

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da su u okviru operativne akcije „Silver“, a koja je usmerena na sprečavanje i otkrivanje imovinskih krivičnih dela, došli do saznanja da se D.R. može dovesti u vezu sa većim brojem krađa.

– On se sumnjiči da je počinio 34 teške krađe u periodu od 1. januara do 5. marta ove godine. Sumnja se da je uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata nasilno ulazilo u unutrašnjost porodičnih kuća i stanova na području Banjaluke, a potom činio premetačinu, pronalazio i krao novac i razne vredne predmete. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim delima iznosi oko 160.000 KM – pojasnili su u PU Banjaluka.


Na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, obavljen je pretres stana i drugih prostorija u Banjaluci, kao i automobila „opel“, koje je D.R. koristio.

– Tom prilikom je pronađen 91 predmet koji je uz potvrdu privremeno oduzet, a radi se o zlatnom i srebrenom nakitu, ručnim satovima, mobilnim telefonima, vatrenom oružju i odeći, a koji se može dovesti u vezu sa krađama – pojasnila je portparol ove Uprave Milana Stojanović.


Ona je dodala da policijski službenici preduzimaju sve mere i radnje u cilju pronalaska D.R., koje se nalazi u bekstvu.

Glas javnosti/Srpskainfo

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR