Glas Javnosti

DRAŠKU UGROŽENA BEZBEDNOST: Optužen ministar POLICIJE RS!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Javno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske jer je krajem 2019. ugrozio bezbednost narodnog poslanika Draška Stanivukovića.

Optužnica je dostavljena Osnovnom sudu u Banjaluci na potvrđivanje.

Prema navodima iz optužnice, ministar unutrašnjih poslova je u decembru 2019. godine za vreme Devete posebne sednice Narodne skupštine Republike Srpske vređao Stanivukovića, a zatim ga udario otvorenom šakom po licu.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, Lukaču preti kazna do dve godine zatvora.

 


Podsećamo, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač fizički je tada nasrnuo na sadašnjeg gradonačelnika Banjaluke, a u to vreme narodnog poslanika PDP Draška Stanivukovića, u skupštinskoj sali za vreme posebne sednice NSRS. Lukač je tada rekao da ga je Stanivuković provocirao čitav dan sa NATO zastavama.

– Prišao je i mom mestu i došlo je do fizičkog kontakta. Došao je do moje govornice, preteći, uneo mi se u facu. Ne znam šta je imao kod sebe i koju nameru je imao. Odgurnuo sam ga od sebe. Izvinjavam se svim narodnim poslanicima i javnosti koja je to gledala, jer ovo nije primereno Narodnoj skupštini – istakao je tada Lukač.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR