Glas Javnosti

DODIK: Srpska pravoslavna crkva je najsnažniji deo identiteta srpskog naroda!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Srpska pravoslavna crkva najsnažniji deo identiteta srpskog naroda i dodao da je Republika Srpska izgradila i obnovila mnoge hramove i manastire.

Dodik je kazao da je Republika Srpska u poslednjih 20 godina izgradila i obnovila mnoge hramove i manastire, odnosno da je to učinio narod koji veruje, koji je privržen SPC i koji zna da je SPC najsnažniji element srpskog identiteta.

„To nas je očuvalo kao narod. Da nije bilo SPC mi bi danas bili rasuti po nekim drugim identitetima i samo retki bi pisali neke naučne knjige i mi ovde ne bismo postojali“, rekao je on.

 

Dodik je istakao da je poseta patrijarha Eparhiji banjalučkoj veoma značajna, te da je Republika Srpska danas dočekala njegovu svetost u molitvi za dobro zdravlje verujućeg naroda.

„Uvek je poseta patrijarha prilika za nadahnuće, dobrobit i dar za narod ovog prostora. Dobili smo niz dobrih poruka koje idu za tim da moramo da se okupimo, da budemo jedinstveni, da verujemo jedni drugima, da imamo dovoljno strpljenja, da nađemo volju i snagu da drugoga razumemo i prihvatimo i onda kada se ne misli isto“, rekao je Dodik nakon sastanka patrijarha srpskog Porfirija sa rukovodstvom Republike Srpske i predstavnicima pojedinih političkih partija.

„Ovo je naša zemlja, naš kraj, mi i o ovome želimo da odlučujemo, a SPC i naša vera nas uči da to uradimo smireno, posvećeno i jedinstveno“, zaključio je Dodik

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR