Glas Javnosti

DODIK: Srpska je večna

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Zahvaljujući operaciji Koridor92 razbijena je potpuna blokada zapadnih delova Republike Srpske i Republike Srpske Krajine, koja je trajala 42 dana, čime je obezbeđena celovitost Srpske i uspostavljena veza sa Srbijom.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas, povodom obeležavanja 32 godine od operacije Vojske Republike Srpske "Koridor 92", da je RS večna, "kao što je večna i žrtva onih koji su je branili i odbranili u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu".

"Niko nikada ne sme pristati da nam otmu ono najsvetije - našu otadžbinu, našu domovinu i našu Republiku, jer bez nje neće biti ni Srba na ovom prostoru", rekao je Dodik za Srnu.

Prema njegovim rečima, nema te sile pred kojom smeju da se pognu glave, povuče se i dozvoli otimanje imovine, šuma, reka, polja i bogatstva.

"Republika Srpska nema cenu, kao što je nisu imali, niti je imaju oni koji su je stvorili u miru i naši hrabri srpski junaci koji su je odbranili u ratu", rekao je Dodik.


On je istakao je da je operacija Vojske Republike Srpske "Koridor 92" od istorijskog značaja za Republiku Srpsku, i da je zahvaljujući njoj razbijena potpuna blokada zapadnih delova Republike Srpske i Republike Srpske Krajine, koja je trajala 42 dana, čime je obezbeđena celovitost Srpske i uspostavljena veza sa Srbijom.

"Glavni nosioci proboja Koridora života bili su Prvi krajiški korpus Vojske Republike Srpske pod komandom generala Momira Talića i pripadnici srpske vojske sa područja Semberije", naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, i danas zvoni svaka reč naredbe generala Talića koje su označile početak operacije Koridor 92 da do Vidovdana mora biti slobodan koridor, makar to bila kozja staza, jer deca umiru.

"I jesu, umirala su naša deca, naše tek rođene bebe zbog nedostatka kiseonika i zato se ova vojna operacija smatra jednom od najvećih i najhumanijih podviga srpske vojske", rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, upravo zbog onih, koji su svoje živote i delove tela ugradili u temelje Republike Srpske, ne sme se dozvoliti gubitak RS za pregovaračkim stolom, niti da se poklekne pred ucenama, pritiscima i sankcijama.

Vojna operacija "Koridor 92" trajala je od 14. do 28. juna na području Posavine i omogućila je spajanje zapadnih delova Republike Srpske i Republike Srpske Krajine sa ostalim delovima Srpske i Srbijom.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR