Glas Javnosti

Dodik pokazao deci u kakvom avionu leti

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pokazao je grupi dece avion koji koristi za svoja službena putovanja.

„Zanimljiv susret s divnim mališanima na sarajevskom aerodromu. S oduševljenjem su prihvatili moj poziv da nakratko budu gosti aviona koji koristi predsednik Republike Srpske“, napisao je Dodik na Tviteru.

Na snimku objavljenom na Tvteru vidi se Dodik koji vodi mališane preko aerodroma, a onda jedan po jedan ulaze u avion.

„Ajde ćao, uživajte“, poručio je Dodik deci i otišao. 


Avion koji Dodik koristi je u vlastiništvu Republike Srpske, a njime je putovao i dok je bio član Predsedništva BiH, na šta su neki ukazivali da nema prava.

Upoređujući sebe sa političarima iz Federacije BiH, on je početkom ove godine rekao da je u Brisel doputovao avionom Vlade RS, dok su oni putovali komercijalnim letovima „kao čerga“.

Prema pisanju Radija Slobodna Evropa, Vlada Republike Srpske je 2019. godine kupila novi aviona „Cessna Citation CJ4“ za 19 miliona konvertibilnih maraka, odnosno oko 9,5 miliona evra.

Proizvođač tvrdi da avion ima maksimalni od 4.009 kilometara, što ga čini malim avionom najdužeg dometa. Letelica može da preveze do 10 putnika na dužim letovima, a luksuzno je opremljena sa šest potpuno samostalnih sedišta, medijskim priključcima, ima i WIFI mogućnost povezivanja a poseduje i prostor za osvežavanje, izvlačeće stolove i dosta prostora za odlaganje.BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR