Glas Javnosti

DODIK ODGOVORIO BAKIRU: Ideš u lov na veštice, a sve puca po šavovima!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Srpski član Predsedništva BiH i predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da se Stranka demokratske akcije (SDA) neće oporaviti u bošnjačkom političkom telu čak i ako njen lider Bakir Izetbegović nastavi da ga napada.

- I Bošnjacimaje  jasno da on ide u lov na veštice dok se u SDA odvija egzodus kadra, a BiH puca po šavovima - rekao je Dodik 

Komentarišući Izetbegovićevu izjavu u kojoj njega optužuje za nefunkcionisanje BiH, Dodik je rekao da je šteta što i nakon 26 godina Bakir Izetbegović za nefunkcionisanje BiH traži krivicu u svima osim u svojoj partiji, čiji je lider žrtvovao i mir za BiH.

- Nije mu dovoljno da Dodikovom i njegovom politikom domaćoj publici objasni zašto dva od tri naroda neće ovakvu BiH i zašto Bošnjaci, podržani međunarodnim faktorom, stalno i iznova generišu krize u BiH - istakao je Dodik.

On je upitao zašto su u Dejtonu pisali Ustav na koji će pristati Srbi i Hrvati, a nakon Dejtona ga menjali samo da budu zadovoljni Bošnjaci, prenosi RTRS.

- Izetbegoviću je lakše da putem parola poluistina i laži objašnjava aktuelni trenutak u BiH, nego da realno sagleda ćorsokak u kojem se danas nalazimo - naglasio je Dodik.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR