Glas Javnosti

ДОДИК ОДГОВАРА НА НАПАДЕ ИЗ САРАЈЕВА: Нисмо они који ће неког напасти или дирнути

Bosna i Hercegovina
Autor: Курир.рс

Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик одбацио је наводе који долазе од бошњачких политичких првака да "игра" на карту сукоба и истакао да је управо супротно - на карту сукоба играју они који би да подстакну међународну заједницу и њен страх од отпочињања сукоба.

"Нема ресурса за то. Једини ресурс за сукоб имају међународне војне снаге као што су НАТО и Еуфор. Локални потенцијали за сукобе не постоје", казао је Додик новинарима након свечаног пријема поводом Дана Републике Српске у згради Старог двора у Београду.

Додик је поновио уверавања да је безбедност РС "осигурана".

"Нисмо они који ће неког напасти или дирнути. Али, Република Српска располаже са својим потенцијалима да очува оно што је међународни споразум верификовао, то је Република Српска", истакао је Додик.

Он је навео да РС заједно са Србијом жели "интеграцију вредности", у погледу образовних питања, питања здравства, као и, како је казао, свега онога што никоме нормалном не би требало да смета.

"РС и Србија као гарант стабилности у региону немају аспирација према било којој територији. Само желимо да наш народ живи на својој територији и да се не угрожава његова слобода", назначио је српски члан Председништва БиХ.

Према његовим речима, у Црној Гори су нападнуте српске светиње, а Србија и РС пружају подршку народу у Црној Гори.

"Оправдани страх верника у Црној Гори најбоље показује колико је 'црногорски режим' био спреман да удари на идентитет српског народа", оценио је Додик.

Он је казао да је "игнорисање међународне заједнице" угрожавања вредности српског народа "део ароганције која даје права другим народима науштрб српског народа и у ЦГ и у БиХ".

"Али Република Српска има свој оквир за одбрану", закључио је Додик.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR