Glas Javnosti

Dodik: NEĆE BITI RATA, ali SRBI i HRVATI možda će TRAŽITI IZLAZAK iz BiH!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da u BiH neće biti rata i da su to "floskule kojima Bošnjaci iz Sarajeva nastoje da plaše strance".

On je najavio mogućnost da Srbi i Hrvati zatraže izlazak iz BiH jer im se osporavaju prava zagaranovana Ustavom i Dejtonskim sporazumom.

Dodik je rekao da je pogubna varijanta i podvala koju Bošnjaci guraju Srbima i Hrvatima o građanskoj državi, jer toga nikada na ovim prostorima nije moglo da bude.

- Stranka Alije i Bakira Izetbegovića zauzima se za građansko uređenje. Ne razumem kome oni to mogu da podvale. S druge strane, Hrvati i Srbi insistiraju na konstitutivnosti naroda i paritetu iz Dejtona, dok se drugačije ne dogovorimo. Sada imate jedan narod koji želi realizaciju ''građanske'' priče, a druga dva naroda to ne žele, to su Srbi i Hrvati", rekao je Dodik za Večernji list, izdanje za BiH.

On je dodao da će, ako se na tome bude insistiralo, verovatno predstavnici ta dva naroda doneti zajednicku deklaraciju i tražiti da izađu iz BiH jer im se osporavaju prava zagaranovana Ustavom i Dejtonskim mirovnim sporazumom, prenela je RTRS.

On je, komentarišući izjavu predsednika SDA Bakira Izetbegovića da "Bošnjaci trpe teror manjine", da BiH ne bi ni bio da u njenim temeljima konstitutivnosti dva entiteta i tri naroda .

- Ako smatra da trpi teror ''manjine'', to znači da su Hrvati manjina, da nisu konstitutivni narod - rekao je Dodik za Večernji list.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR