Glas Javnosti

DODIK: Kriza u BiH je pitanje politika koje su išle za tim da Republiku Srpsku zbrišu s mape

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska privržena slovu Ustava BiH i da će se boriti za njega.

Dodik je ocenio da bošnjački član Predsedništva Šefik Džaferović pokazuje da je jedan od, kako je rekao, "političkih naturščika" ako i dalje veruje da je kriza u BiH plod politike bilo kog pojedinca, u ovom slučaju Milorada Dodika.

Dodik je rekao da je „slepilo“ koje, prema njegovom mišljenju, pokazuju bošnjački nacionalisti, među kojima je i Džaferović, celu BiH dovelo „u slepu ulicu“, iako su, kako kaže, godinama i Srbi i Hrvati upozoravali gde će završiti devastacija Ustava i uzimanje prava i narodima i entitetima.

Komentarišući izjavu Džaferovićeva da Dodik treba da se povuče iz politike, Dodik je odgovorio da bi mogao da uzvrati Džaferoviću rečima da će kriza biti rešena ako se povuče Šefik Džaferović ili Bakir Izetbegović, ali da to ne bi bilo tačno.

„Ovo nije pitanje pojedinaca, ovo je pitanje politika koje su 26 godina išle za tim da Republiku Srpsku zbrišu s mape“, istakao je Dodik.

Ukazao je da su Srbi teško potpisali Dejtonski mirovni sporazum, ali su ga potpisali jer je Republika Srpska dobila značajna ovlašćenja. Dodik je ocenio da se zaboravlja da su Bošnjaci taj isti sporazum potpisali kao privremeno rešenje, nadajući se i čineći sve da im neko da ono što oni misle da im pripada, a nisu dobili u Dejtonu.

Smatra da su to su godinama radili visoki predstavnici i Ustavni sud BiH, ali ističe da je tome došao kraj.

„Republika Srpska je privržena slovu Ustava BiH i boriće se za njega. Ništa više od Ustava BiH, ali i ništa manje“, naglasio je Dodik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR