Glas Javnosti

DODIK: Duh Dejtona je oživeo, nećemo popustiti u nameri da se Republici Srpskoj vrate njene nadležnosti!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Srpski član Predsedništva BiH i lider vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska usvojila zakon kojim će se ponovo uspostaviti Agencija za lekove RS i najavio je da će do 28. oktobra biti pripremljena sva potrebna dokumentacija.

"Važno je da smo usvojili zakon. Moram da kažem da to nije ništa novo, mi smo imali svoju agenciju. To je nešto što smo već probali i videli da je dobro, ali zbog pritisaka, obećanja za ulazak u EU se to promenilo", rekao je Dodik novinarima, nakon što je parlament RS danas usvoji taj zakon.

Komentarišući upozorenja Visokog predstavnika u BiH Kristjana Šmita da se na taj način ozbiljno ugožavaju i osporavaju nadležnosti Agencije za lekove BiH, koja je jedina ovlašćena da reguiše nabavku lekova i medicinske opreme u BiH, Dodik je kazao da za njega Visoki predstavnik u BiH ne postoji.

"Ovaj što se zove Šmit je počeo da piše neka saopštenja. Ovo ne postoji… Da ima pravde i odgovornosti neko bi već proterao čoveka odavde, jer se lažno predstavlja", kazao je Dodik, prenosi Kurir. 

 

Dodao je da je "duh Dejtona oživeo", naglašavajući da neće popustiti u nameri da se Republici Srpskoj vrate njene nadležnosti, a da će istovremeno nastaviti da se bori za mir.

"Bićemo odlučni, nastavćemo ono što činimo. RS nema nameru da s bilo kakvim bezbednosnim snagama ulazi u Federaciju BiH ili bilo gde. Nastavljamo se boriti za mir, ekonomiju", naveo je Dodik.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR