Glas Javnosti

DODIK ČESTITAO VASKRS

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

U okolnostima u kojima živimo, vera u Vaskrsenje, u dobro i pravdu jeste ono što treba da nas svakodnevno snaži, poručio je Dodik.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predstojeći najveći hrišćanski praznik patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vernicima, uz tradicionalni pozdrav "Hristos vaskrese – Vaistinu vaskrese".

"Povodom nastupajućeg praznika Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista, upućujem srdačne čestitke i želim da ovo praznično vreme dočekate i provedete u duhu vekovne tradicije našeg naroda. U okolnostima u kojima živimo, vera u Vaskrsenje, u dobro i pravdu jeste ono što treba da nas svakodnevno snaži, te da nas utvrdi u istini da zlo nema poslednju reč", naveo je Dodik i dodao:

"Svi naši praznici, a svakako i Vaskrs upućuju na porodične vrednosti koje nas okupljaju i koje su nas održale. Sabrani u hramovima i u toplini naših domova, sjedinjeni u lepoti komšijskih i prijateljskih odnosa, stičemo ličnu i kolektivnu snagu. Stoga, neka Vaskrsenje Hristovo svima donese tako potrebnu radost i utehu", saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike Srpske.

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je najveći hrišćanski praznik Vaskrs i poželela da praznik nad praznicima bude inspiracija i nadahnuće za večnu istinu o pobedi dobra nad zlom i u danima velikih iskušenja i nedaća izvor snažne vere u pravoslavne hrišćanske vrednosti.

Cvijanović je u čestitki patrijarhu srpskom Porfiriju,  arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vernicima poželela da predstojeće praznične dane provedu u duhovnom miru, zdravlju i svakom dobru, ispunjeni ljubavlju prema porodici i bližnjima.

"Vođeni Hristovim blagoslovom i snagom, neka praznik nad praznicima bude inspiracija i nadahnuće za večnu istinu o pobedi dobra nad zlom, i u danima velikih iskušenja i nedaća, izvor snažne vere u pravoslavne hrišćanske vrednosti", navela je Cvijanović.

U svetlosti Vaskrsenja, Cvijanovićeva je poručila da jedni drugima poželimo vaskršnji mir i pokažemo zajedništvo, poštovanje i uvažavanje uz tradicionalni pozdrav Hristos Vaskrse", saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR