Glas Javnosti

DODIK: BiH su silom stvorili, a sad su je i uništili

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska poštuje svaku žrtvu i tuguje zbog svakog izgubljenog života, svakog čoveka bez obzira na nacionalnost, boju kože i njegova opredeljenja, ali da ne može i neće pristati na manipulacije i zatvarati oči na obmane i laži koje dolaze od onih koji su i sami doživeli takvu bol i izgubili nekoga.

On je na pitanje Srne da prokomentariše obraćanje Munire Subašić i Emira Suljagića u UN rekao da priča o Srebrenici i obraćanje u UN Subašić i Suljagića za kojeg, kako je rekao, svi znamo ko je i šta je, kao i tvrdnje udruženja žrtava da Republika Srpska radikalizuje situaciju, imaju za cilj da se stvori atmosfera da je Srpska ta koja želi sukobe i da se instaliraju trupe.

"To su potvrdili i u svom pismu", rekao je Dodik.

Istakao je da je očigledno da su Nemci "došapnuli" političkim predstavnicima Bošnjaka da jedino tako mogu da im završe "unitaristički bosanski projekat", i dali instrukcije kako i šta da rade.
"Sramno je i tužno na koji način su iskorišćene žrtve u Srebrenici. Na kraju od rezolucije neće biti ništa, jer ne postoji većinska podrška, žrtve će biti ponižene, a odnosi Srba i Bošnjaka trajno narušeni", ukazao je Dodik.


On je rekao da će Zapad postići šta je hteo - da se skrene pažnja sa licemerne politike koju vode prema drugim delovima sveta gde se vode sukobi i gde su stradali muslimani.

"Ali, posledice te njihove politike najviše će osetiti BiH koja neće preživeti. BiH je već mrtva, a ubili su je oni koji su nas silom sastavili, stalno rovareći i izazivajući nesporazume sprečavajući nas da sami donosimo odluke i kreiramo rešenja koja bi bila dobra za sva tri naroda, a ne samo jednu stranu", istakao je predsednik Srpske.

On je rekao da su svaki dogovor domaćih političara uništili stranci, predvođeni Kristijanom Šmitom i Majkl Marfijem, jer njima, kako je naglasio, ne odgovora dijalog i rešenja koja donose legitimno izabrani politički predstavnici tri konstitutivna naroda, kao ni bilo kakav napredak BiH koji bi bio na dobrobit svih njenih stanovnika.

Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR