Glas Javnosti

Detalji tragedije u Brčkom: Među POGINULIMA i DECA, porodica živela bez STRUJE i VODE!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Šest osoba, među njima i dvoje dece, poginulo je rano jutros u požaru koji je dogodio u brčanskom naselju Suljagića sokak u BiH.

Komšije tvrde da su vatru u kući verovatno raširile sveće koje su stariji članovi porodice zapalili jer su boravili u objektu bez struje.

Službenici brčanske policije jutros u 6:20 sati su dobili prijavu da je u ulici Sarajevska, na skretanju prema naselju Suljagića sokak izbio požar u stambenoj kući. Izlaskom na mesto događaja, policija i vatrogasci su u kući pronašli šest mrtvih osoba, uz četvoro povređenih.

Na mestu događaja od ranih jutarnjih sati nalaze se ekipe istražitelja i policije koji obavljaju uviđaj i utrđuju uzrok smrti šest osoba. Prema nezvaničnim informacijama, smrt stradalih je verovatno nastupila usled gušenja ugljen-monoksidom, piše Klix.ba. 

Dok nadležni obavljaju uviđaj, komšije ispred ulaza u dvorište u kojem se nalazi kuća posmatraju sve ono što se dešava.

Kako su kazali u razgovoru s novinarom poemnutog portala, ova tragedija ih je mnogo potresla, posebno zbog činjenice da su bili u bliskom odnosu sa jedanaestočlanom romskom porodicom koja je živela u nemaštini

 

„Još uvek ne mogu da verujem šta se dogodilo i kakva je tragedija zadesila naš komšiluk. Ova porodica je bila dobra i poštena, a smrt ih je zadesila zbog neimaštine. Nekada ranije, vlasnik kuće, koji je takođe poginuo, imao je kafanu, ali je nakon bolesti morao zatvoriti i tada je nastupila kriza kod njih. Živeli su tako što su ostali članovi porodice prosili. Znam da su bili više gladni nego siti, jednom rečju to je bila beda. U kući su imali jedan mali šporet, a grejali su se tako što su im komšije donosile drva“, kaže nam komšija Meho Šečić.

 

On navodi da je ova brčanska porodica živela u kući bez struje i vode, naglasivši da su uveče tri ili četiri sveće palili kako bi osvetlili prostorije u kojima su boravili.

„Prema onome što znam, požar su izazvale naverovatnije sveće, a sve stradale ugušio je dim koji se stvorio u sobama. Nažalost, poginuli su otac, majka, kćerka, snaja i dvoje dece. Zet je uspeo da se spase tako što je pobegao nakon izbijanja požara, ali je četvero dece povređeno. Troje se nalazi kod nas u bolnici u Brčkom, dok je jedno prevezeno u Tuzlu. Nadam se da će svi preživeti“, navodi Šečić, čije je svedočenje potvrdilo i još nekoliko komšija koje su se nalazile u neposrednoj blizini kuće.

Nadležni u javnost još uvek ne izlaze sa previše informacija. Osim što su naveli da je šest osoba smrtno stradalo, a da su četiri povređene, iz brčanske policije su kazali da njihovi službenici na terenu vrše uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca. Na mestu događaja je i protivpožarni inspektor te se utvrđuju sve okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR