Glas Javnosti

BOŠNJACI TRAŽE ZATVOR ZA DODIKA: Tri godine za negiranje onoga što Sarajevo smatra genocidom u Srebrenici!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Odluka visokog predstvanika Valentina Incka kojom se donosi Zakon o dopuni Kaznenog zakona BiH posebno tretira negatore tzv. genocida u institucijama vlastia prema pojedinim bođnjačkim medijima prvi bi na udaru tog zakona trebao da se nađe srpski predstavnik u Predsedništvu BiH Milorad Dodik!

Počinitelj kaznenog dela iz stavka (1) do (4) ovog članka koji je funkcioner ili odgovorna osoba ili zaposleni u instituciji vlasti ili bilo kojem organu koji se finansira putem javnog proračuna, kazniće se kaznom zatvora od najmanje tri godine.”, precizno se navodi.

Praktično, piše portal "Avaz", na udaru ovih novih odredbi Kaznenog zakona BiH među prvima bi se mogao naći Milorad Dodik, član Predsedništva BiH, koji je i danas na konferenciji više puta negirao genocid, ali i svi drugi funkcioneri iz RS, poput predsednice RS Željke Cvijanović, načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića, zastupnice SNSD-a u zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanje Vulić, kao mnogi drugi funkcioneri iz RS sa svih nivoa vlasti koji otvoreno godinama negiraju genocid u Srebrenici i ratne zločine počinjene na tlu BiH.

Odluka kojom je Valentin Incko nametnuo dopune u Krvičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, pokazuje da je on tipični srbomrzac, rekao je ranije danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik na vanrednoj konferenciji za novinare povodom odluke odlazećeg visokog predstavnik u BiH.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR