Glas Javnosti

BOŠNJACI TRAŽE HITNU SMENU DODIKA: Najopasniji udarac na REPUBLIKU SRPSKU do sada!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik DŽaferović pozvao je danas visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita da pokrene pitanje smene srpskog člana Milorada Dodika kako bi se, kako kaže, odblokirao rad kolektivnog šefa države.

Džaferović je nakon današnje sednice Predsedništva BiH, kojoj je prisustvovao Dodik, rekao da je srpski član Predsedništva protiv svih tačaka, a da su na dnevnom redu bile uglavnom one vezane za spoljnu politiku i bezbednost.

- Nismo usvojili ni jednu odluku. Većina tačaka dnevnog reda su se odnosile na spoljnu politiku, tu je gospodin Dodik glasao protiv, one idu u drugi krug glasanja. Za tačke koje se tiču bezbednosti potreban je konsenzus - rekao je Džaferović novinarima u Sarajevu, preneli su sarajevski mediji.

On je rekao da očekuje reakciju međunarodne zajednice budući da se, kako kaže, radi o blokadi.

- Radi se o očiglednoj blokadi Predsedništva. Nismo mogli imenovati ambasadore, dati agremane ambasadorima drugih zemalja. Radi se, osim blokade i o svojevrsnoj zloupotrebi”, rekao je DŽaferović i dodao:

- Očekujem od visokog predstavnika da pomogne BiH da profunkcioniše, uključujući i smenu (Dodika) - zaključio je DŽaferović.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR