Glas Javnosti
posta

BiH 30 GODINA NAJVAŽNIJI CENTAR SVETSKOG TERORIZMA! Alija je muslimane pretvorio u skupinu koja je u sukobu sa vlastitom kulturom i civilizacijom!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Ništa znakovitije nije govorilo o suštini srpske krivice, kojoj je tradicionalno u Bosni posvećen mesec jul, od činjenice da na groblju u Potočarima tema stradalih Srebreničana zapravo nije ni bila u prvom planu.

Reč je išla o jednoj sedmici u mesecu julu 1995. godine, kao da su se tih sedam dana samo sručili sa neba, kao da i oni, obeženi zločinom i nesrećom, nisu tek jedan isečak iz četvorogodišnjeg užasa rata u kojem su stradali i Srbi, takođe Srebreničani.

Otrgnuta od konteksta rata u BiH, mitska Srebrenica je odbacila kao remetilački vrisak mrtve Sarajlije, Mostarce, Maglajlije, Dobojlije i Žepčake, Krajišnike i Hercegovce, sve one nepobrojane Srbe, Hrvate ili Bošnjake čija je jedina krivica bila što su se zatekli na prostoru druge dominatne etničke grupe, njenih nacionalnih stranaka i njihovih paravojnih jedinica.

Rat u Bosni i Hercegovini, nakon pokrenutih ratova u Sloveniji i Hrvatskoj, još u vreme dok su Predsedništvom zajedničke države SFRJ upravljali Hrvat Stipe Mesić i Slovenac Janez Drnovšek a na čelu Vlade (Saveznog izvršnog vijeća SFRJ) bio Hrvat Ante Marković – bio je neminovnost.

Raspad Varšavskog pakta a zatim i Jeljcinovo razbijanje Sovjetskog Saveza pustili su duha iz boce. Usledilo je ujedinjenje dva Berlina i dve Nemačke pri čemu je jedna Nemačka progutala onu drugu, da bi se zatim silovito i zakrvavljenih očiju vratila na Balkan, tamo odakle ju je istorija izgurala nekoliko decenija ranije.

I ovaj put se vratila sa oružjem i besom, kako bi uz pomoć Francuske razbila Jugoslaviju.

 

Koga zanima šira slika?

 

Kao i zločinački prodor Amerike na Bliski Istok, koji je počeo napadom na Irak, te prodorom u nezaštićenu Afriku – Obalu Slonovače, Sudan, Mali, Čad, Nigeriju, Ruandu i Burundi.

Dok je u BiH trajao rat, a pre julskih događaja u Srebrenici, Amerikanci su u proleće 1994. sa Britancima, Francuzima, Belgijancima i Holanđanima organizovali ubistvo predsednika dve državr – Ruande i Burundija – koji su zajedno avionom trebali sleteti u Kigali.

To ubistvo dva Hutu predsednika, pokrenulo je lanac osvete prema Tutsima. Za četrnaest dana, ubijeno je više od 800.000 nevinih ljudi, žena i dece, sravnjeno sa zemljom 17 gradova, uništeno stotine naseljenih mjesta.

Taj zločin je trebalo zamaskirati, učiniti manje vidljivim, sakriti ga iza planiranog i organizovanog stradanja Bošnjaka Srebrenice u julu 1995. godine.

Ako premijerka Škotske, ministar inostranih poslova Velike Britanije, Serž Bramerc, Metju Palmer i Valentin Incko, kažu i na tome insistiraju posebno u danima meseca jula, da je zločin u Srebrenici najveći zločin posle Drugog svetskog rata u svijetu – negiraju li time genocid nad Tutsima u Ruandi, kojih je pobijeno sto puta više?

I jesu li bosanski muslimani pristali na to da budu instrument i alibi NATO zemljama, Americi, Britaniji, Njemačkoj i Francuskoj, za divljačko ubijanje muslimana u Avganistanu (milion), u Iraku (milion), u Siriji (500.000 ubijenih i 8 miliona proteranih), u Libiji (400.000 masakriranih i pola stanovništva raseljeno)…

Alija je bio upoznat sa svim ovim činjenicama. I ambiciozan u nameri da u specifičnom političkom procesu, kroz dva komplementarna programa (Islamsku deklaraciju koju je napisao i Program SDA, stranke koju je on utemeljio) oblikuje i radikalizuje svest nacije a bosanske muslimane od evropske etničke grupe „pretopi“ u versku zajednicu neistorijskog tipa, islamsku po određenju i snažno konfrontiranu sa vlastitom kulturom i civilizacijom.

Projekat čiji uspeh je zavisio od rata

 

Naslednik ideje, Bakir, danas je najveći problem Bosne i Hercegovine, izgradnje njenih institucija, poštovanja ustavnih prava, obaveza i „Evropskog puta“.

Politička biografija sina Alije Izetbegovića, puna korupcije, organizovanog kriminala, političkih ubistava i ratnih zločina, svedoči o državi, o Bošnjacima i vremenu u kome žive, te o potpunom, moralnom padu i političkom besmislu islamističke politike na putu ka EU.

Od 1991. do ove 2021. punih trideset godina, BiH su najvažniji centar svetskog terorizma.

U drugom mesecu 1996, najvažnija Al Kaidina vojna formacija na planeti – odred ‘El Mudžahedin“ brojao je 1774 vojnika, i ne samo vojnika nego i propovednika.

Posle rata u BiH, planski i uz podršku zapadnih obaveštajnih službi, nekažnjeni nakon zločina, raširili su se po Balkanu i Evropi, ali i po celom svijetu, izvodeći terorističke akcije u Dahranu, Najrobiju, Dar es Salamu, Njujorku, Madridu, Londonu, Parizu, Briselu, Nici…

Istovremeno zahvaljujući destruktivnoj bošnjačkoj kvazi-inteligenciji u Sarajevu, lažne optužbe i falsifikati nacionalnog stradalništva u proteklom ratu postali su deo političke agende.

Debata o tome nikada nije vođena u samom narodu, jer su o dilemama poimanja vlastitog identiteta i planovima realizacije kolektivnih ciljeva odlučivali nedoučeni komesari Stranke demokratske akcije i verska ulema.

Na kraju krajeva: onakva kakva je ušla u rat, Bošnjačka nacija je iz rata i izašla.

Zajednica koja sebe traži u krilu radikalne interpretacije islama ali i u terorizmu, kao konačnoj definiciji islamskog aktivizma i borbe muslimana za izmišljena prava.

(Glas javnosti/Dževad Galijašević/Pečat)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR