Glas Javnosti

'BEZ POVLAČENJA NELEGITIMNE ODLUKE BiH NE POSTOJI'

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se BiH može vratiti u pređašnje stanje samo ako se povuče nelegitimna odluka o dopuni Krivičnog zakona koju je nametnuo Valentin Incko, a koja je dovela u pitanje opstanak BiH.

Dodik je Srni rekao da je opštepoznato da za tu odluku Incka ne postoji podrška ni u međunarodnoj zajednici, na šta upućuje i poslednje zasedanje Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, i naglasio da Bosnom i Hercegovinom više ne može da upravlja međunarodni protektor.

- Svi treba da znaju da Republika Srpska nikada nije preduzimala radikalne poteze, već smo samo reagovali zbog pritisaka i pretnji u odbrani svog opstanka i očuvanja Republike Srpske koja je politička realnost, a koju neki, poput Incka i njegovih međunarodnih mentora, uporno pokušavaju da diskvalifikuju - kazao je Dodik.

On je poručio da svi moraju da shvate da će sve naredne reakcije Republike Srpske biti samo odgovor na nelegitimno i uzurpatorsko ponašanje odlazećeg visokog predstavnika i dela međunarodne zajednice.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR