Glas Javnosti

BEZ OPOZICIJE NA POLAGANJU VENACA U ČAST BORCIMA: "Nije ovo Dan Milorada Dodika, nego Dan Republike Srpske!"

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Republika Srpska danas i sutra obeležava 30 godina od svog postojanja. Danas su položeni venci na spomen-obeležja, a uveče će biti održana svečana akademija u Banjaluci. Svečani defile biće upriličen u nedelju.

Svečani defile biće održan u Banjaluci u nedelju, 9. januara, dok će na platou ispred Palate Republike u 19.00 časova biti upriličen vatromet uz koncert Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je za RTRS da je Republika Srpska slobodarska ideja, da njeno rukovodstvo ne želi nikakve sukobe i da traži samo ono što joj je Dejtonskim sporazumom dato.

- Danas obeležavamo veliki praznik, nije danas dan Milorada Dodika ili SNSD-a, nego dan Republike Srpske i to treba da ima na umu i opozicija. Ako ne bude Republike Srpske, čime će se opozicija baviti - poručio je Dodik. 

On je istakao da na polaganju venaca u čast poginulim borcima, upriličenom povodom Dana Republike, nije bilo nikoga iz opozicije.

– Nisu došli čak ni poslanici u Narodnoj skupštini RS iz opozicionih stranaka. Ranijih godina nije bilo tako – rekao je Dodik i pozvao predstavnike opozicije da dođu večeras na svečanu akademiju povodom Dana Republike i da se pridruže drugih svečanostima povodom ovog praznika.

– Eskobar je nedavno rekao da “neće biti jedinstvenog fronta u Republici Srpskoj” i ispostavilo se da je, nažalost, bio u pravu – rekao je Dodik.

On je poručio da su mladi u Srpskoj često svesniji od srednje generacije u kakvoj je situaciji danas Republika Srpska i zašto je bitno srpsko jedinstvo.

BONUS VIDEO: Poznati reditelj i scenarista o urbanim likovima Beograda i o tome kako je obio stan gradonačelnika

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP