Glas Javnosti

Novi detalji zločina u Sarajevu: GIMNAZIJALAC (19) UBIJEN HICEM U GRUDI! Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičenog za ubistvo

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomesečnog pritvora osumnjičenom Ademu Šumanu zbog krivičnog dela ubistvo pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju.

Reč je o brutalnoj likvidaciji koja je šokirala javnost, a ubijen je 19-godišnji Faris Pendek, učenik Pete gimnazije u Sarajevu, dok su dvojica njegovih prijatelja pretučena.

Pritvor Šumanu predložen je zbog opasnosti od bekstva, odnosno da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svedoke, prikriti dokaze, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti, prenosi Srpskaifno.

Određivanje jednomesečnog pritvora predloženo je i Mersimu Saljeviću i Elmedinu Gradišiću, Šumanovim pomagačima. Oni se sumnjiče za krivično delo pomoć izvršiocu nakon počinjenog krivičnog dela. Saznajemo da su Saljević i Gradišić krili Šumana na području Zenice. Tek kada je raspisana potraga, Šuman se odlučio predati policiji.

 

Policija

Ubistvo se desilo, podsećamo, u nedjelju u 23.30 u sarajevskom naselju Otoka, a Upravi policije MUP KS trebalo je više od osam sati da javnost upozna s tim da je reč o pucnjavi i ubistvu mladića. Da stvar bude gora, ministar Admir Katica kao obrazloženje je naveo tajnost istrage.

Prema nezvaničnim informacijama, ubistvu je prethodio nesporazum u saobraćaju na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića. No, „Avaz“ saznaje da je Faris Pendek ubijen jednim metkom, a pogođen je u prsa. Bio je na zadnjem sedištu u “citroenu”, iza suvozača, kada je Šuman pucao iz pištolja. Metak ga je pogodio ispod ruke i bio je koban.

Inače, Šuman je u vozilo u kojem su bile četiri osobe ispalio samo jedan metak, a koji je pogodio nesretnog Pendeka.

Saznajemo da je Šuman, nakon što je pucao, izašao iz automobila “mercedes” te drškom pištolja tukao i Farisove prijatelje, koji su zajedno s njim bili u autu, te je i na taj način pokazao svoje nasilničko lice.

Pendek je sahranjen na groblju Vlakovo, a sahrani je prisustvovao veliki broj njegovih prijatelja, članova porodice, ali i mještana Sarajeva. Tu se bili i njegovi drugovi iz Pete gimnazije.

Glas javnosti / B06S

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR