Untitled-1

U Srbiju je sletelo svih 11 ruskih aviona Iljušin-76, koji su doneli pomoć za borbu protiv korona virusa, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

U saopštenju se navodi da je Srbiji dostavljena oprema za epidemiološko dijagnostikovanje i dezinfekciju objekata, i da je došlo 87 ruskih vojnika, među kojima su vojni lekari i virusolozi.

Dodaje se da je u avinima stigla i specijalna medicinska oprema, sredstva za zaštitu i 16 jedinica vojne tehnike, prenosi Tas s.

Ministarstvo podseća da je Rusija počela da šalje pomoć Srbiji 3. aprila po nalogu ruskog predsednika Vladimira Putina, nakon njegovog telefonskog razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U Beogradu biti održan sastanak predstavnika Ministarstva zdravlja i Ministarstva odbrane Srbije, na kojem će biti određeni prioritetni objekti za rad ruskih vojnih stručnjaka.

Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Glumac Miloš Đurićić već treći dan boravi u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu pošto je bio pozitivan na testiranju na koronavirus.

Prema najnovijim podacima Kriznog štaba u Srbiji je u poslednja 24 časa preminulo 5 osoba od koronavirusa, a još 148 osoba je pozitivno.

Prema najnovijim podacima u Srbiji je zabeleženo još 48 slučajeva koronavirusa tokom poslednja 24 sata.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone