Vlada Srbije formirala informacioni sistem COVID-19

batut_0

Radi vršenja epidemiološkog nadzora povezanog sa COVID -19, uspostavlja se jedinstveno i centralizovano softversko rešenje - Informacioni sistem COVID-19, koji će voditi Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut“, navodi se u Zaključku Vlade Srbije koji je danas objavio Službeni glasnik.

Podršku Institutu pružaće Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku uprave i Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Zdravstvene ustanove u kojima su smešteni na bolnička lečenja oboleli od COVID-a, instituti i zavodi za javno zdravlje, laboratorije koje vrše testiranja i drugi nadležni organi i institucije, podatke o izlečenima, preminulima, testiranima, licima pod samoizolacijom i u smeštaju obavezane su da podatke vode u uspostavljenom softevrskom rešenju.

Institut za javno zdravlje "Batut" obavezan je da dnevno do 14 sati podatke dostavlja Ministarstvu zdravlja, a radi nadzora za mere samoizolacije i pojačanog zdravstvenog nadzora da ih dostavlja I MUP-u i Vojsci Srbije.

Tanjug

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jednomesečna beba nalazi se na lečenju u KBC Dragiša Mišović. Beba, dečak, primljena je na kliniku u subotu, kada je imala 27 dana, saopštavaju u KVC Dragiša Mišović i navode da je ovo jedan od primera zašto je bitno razdvojiti i starije od mladih, ali i bebe od ostalih ukućana.

Državni sekretar Branislav Blažić, koji je pozitivan na koronavirus, priključen je na respirator i njegovo stanje je stabilno, izjavio je ministar Goran Trivan.

Službenici MUP-a Kantona Sarajevo izdali su 19 prekršajnih naloga osobama koje su identifikovali i zatekli na skandaloznom korona-derneku koji je održan iza zaključanih vrata jednog ugostiteljskog objekta.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета