Vlada RS objasnila zašto Dodik ne mora u karantin

Dodik1

Vlada Republike Srpske saopštila je danas da su predsednik RS, predsednik Vlade RS, srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine i ministri u funkciji članova Štaba za vanredne situacije Republike Srpske, izuzeti iz Zaključka o sprovođenju i organizovanju mere obaveznog karantina.

Tako je Vlada RS odgovorila na pitanje predsednik PDP Branislava Borenovića da li će srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik, posle današnje posete Srbiji, ići u kućnu izolaciju ili karantin, prenosi portal Dnevni avaz.

Kako su podsetili iz Vlade RS, Štab za vanredne situacije RS još 23. marta doneo je Zaključak o sprovođenju i organizovanju mere obaveznog karantina za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (Kovid-19) u Republici Srpskoj, u kojem je pod tačkom 19 navedeno:

“Izuzetno od tačke Z. ovog zaključka, predsednik Republike Srpske, predsednik Vlade Republike Srpske, srpski član Predsedništva BiH, te ministri u Vladi Republike Srpske (u funkciji članova Štaba za vanredne situacije Republike Srpske), pri obavljanju poslova u okviru vanredne situacije ne podležu obavezi izricanja mere karantina u slučaju međunarodnog putovanja”.

Dodik je danas boravio u Beogradu, gde se sastao sa predsednikom Srbije i premijerkom, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić.

Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

ЉУБЉАНА - У Словенији још увек није потвђен ниједан случај коронавируса, али с обзиром да се шири источно од Италије, словеначке власти признају да се то може очекивати сваког часа.

"Sutra će sve biti bolje" poznata je italijanska izreka. Ipak, da li će biti, pitamo se u ovim kriznim vremenima, kada je budućnost neizvesna, a ono što je izvesno, je da epilog neće biti isti za sve.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone