Starci pixabay

Čak 13 korisnika staračkog doma "Stara pruga" iz Umke pozitivno je na koronavirus i još jedan zaposleni iz tog privatnog doma.

Iako je samo jedan deka, koji ima više od 90 godina, danas imao simptome, kod još 12 korisnika utvrđena je korona. Oni se osećaju sasvim dobo, nemaju nikakve tegobe - rekao je izvor lista Kurir.

Od ukupno 19 korisika koji su smešteni u ovom domu, danas je potvrđeno da 13 njih ima koronu.

- Kod pojedinih korisnika ovog doma temperatura se pojavila još pre nekoliko dana, a Ministarstvo rada naložilo je testiranje svih korisnika, vlasnika doma i radnika - kaže izvor.

Prostorije doma sutra će biti dezinfikovane, kada će i biti odlučeno da li će preostalih šest kornika, koji su negatvni na testu za koronu, vlasnici i radnici ostati svi zajedno u domu u izolaciji od najmanje 14 dana Ili će korisnici biti smešteni u neki drugi dom za stare.

Ovo je drugi starački dom u Beogradu, a ujedno i u Srbiji u koji je ušla korona. Pre nekoliko dana je u domu za stare "Doživeti stotu" u Zemunu otkriven virus kod 11 korisnika, vlasnice doma i jednog zaposlenog.

 

Izvor: Kurir

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Države koje su uvele mere ograničenog kretanja svojim građanima kako bi sprečile širenje epidemije moraju da iskoriste to vreme da pronađu i napadnu virus, saopštili su iz Svetske zdravstvene organizacije.

Američka kompanija "Cantor BioConnect" iz Kalifornije tražila je dobrovoljne davaoce krvi, među osobama koje su preležale korona virus, sa molbom da pomognu istraživačima da razviju testove na antitela.

Ширење новог коронавируса у свету добило је карактер пандемије, изјавио је на конференцији за новинаре у Женеви генерални директор Светске здравствене организације Тедрос Адханом Гебрејесус.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone