Glas Javnosti

U Davosu zvanično otvoren Svetski ekonomski forum

Svet
Autor: Glas javnosti

Osnivač Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab poručio je na zvaničnom otvaranju godišnjeg skupa u Davosu da moramo ponovo da izgradimo poverenje u našu budućnost i sposobnost da prevaziđemo izazove, ali i da izgradimo poverenje jedni u druge.

Klaus Švab je istakao da je naš svet sve više međusobno povezan, ali da je paradoksalno i više podeljen nego ikad.


Tehnološke inovacije nude bezgranične mogućnosti, ali i rizike bez presedana koji dovode do neizvesnosti, straha i pesimizma, teraju nas na kratkoročna upravljanja krizom nauštrb dugoročnih strateških i održivih rešenja, a takav pristup podriva i našu veru u budućnost, naglasio je Švab.


Zbog toga nam je neophodna promena paradigme i ponovna izgradnja poverenja u budućnost i svesti da naša današnja dela imaju dalekosežne posledice u svetu sutrašnjice, zaključio je osnivač Svetskog ekonomskog foruma.

Predsednik Svetskog ekonomskog foruma Berge Brende je rekao da je sadašnja situacija u svetu obeležena „kompleksnim geopolitičkim podelama“ i da je neophodno prevazići izazove zajedničkom saradnjom. Predsednica Švajcarske Viola Amherd je upozorila na pretnje po demokratski razvoj društava i političke trendove koje urušavaju poverenje građana i njihovu veru u zajedničku budućnost.


Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma počeo je u ponedeljak u Davosu pod sloganom „Obnova poverenja“ i do 19. januara će ugostiti više od 100 predstavnika država, sve glavne međunarodne organizacije, 1.000 partnera Svetskog ekonomskog foruma, kao i lidere civilnog društva, stručnjake, predstavnike mladih, društvene preduzetnike i novinske agencije.

Na forumu će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.


Glas javnosti/N01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR