Glas Javnosti

AMERIKA UKINULA IZOLACIJU: Nove smernice za obolele od kovida

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) izdali su nove smernice za Kovid 19, prema kojima se više ne preporučuje petodnevna izolacija zaraženih.

Umesto toga se obolelima od koronavirusa sugeriše da se vrate normalnim aktivnostima čim im se simptomi poboljšaju i nemaju temperaturu više od 24 sata, objavio je Rojters.

Preporuke za koronavirus nisu menjane od decembra 2021. godine, kada su centri skratili period izolacije za asimptomatične Amerikance sa deset na pet dana.


Ističe se da su preporuke sada izmenjene zato što je u Americi mnogo manje hospitalizacija i smrtnih slučajeva povezanih sa Kovidom 19 i zbog toga što ima više načina nego ranije da se oboleli bore protiv korone.

Sada se preporučuje građanima da kada nastave normalne aktivnosti preduzmu dodatne mere prevencije, između ostalog da drže distancu pet dana da bi sprečili širenje bolesti.

Kako prenosi Glas Amerike, američka agencija je preporučila da stariji od 65 godina uzmu drugu godišnju dozu nove vakcine protiv koronavirusa. Procenjuje se da je oko 22 odsto odraslih u SAD primilo izmenjenu vakcinu tokom sezone 2023-24, među kojima su 42 procenta starijih od 65 godina.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR