Glas Javnosti

TRAGEDIJA KOD VELIKE PLANE: Poginuo vozač automobila, pokušao da zaobiđe rampe na pruzi!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Putnički voz naleteo je na automobil između Velike Plane i Markovca danas u 8.55 i u toj nesreći poginuo je vozač drumskog vozila, saopštilo je preduzeće Infrastruktura železnice Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, putni prelaz je obezbeđen automatskim polubranicima sa svetlosnom i vertikalnom drumskom signalizacijom, automatski polubranici su u trenutku nesreće bili ispravni i radili, a rampe su bile spuštene.

Prema informacijama sa lica mesta, do nesreće je došlo kada je vozač automobila pokušao drumskim vozilom da zaobiđe spuštene polubranike i pređe preko pruge, iako su rampe zabranjivale dalju vožnju, navode iz Infrastrukture.



U drumskom vozilu nije bilo drugih putnika, osim vozača koji je nastradao.

Na mestu nesreće su pripadnici MUP-a, Hitna pomoć, kao i predstavnici Železničke komisije za vanredne događaje. Železnički saobraćaj na ovom delu niške pruge trenutno je u prekidu.

„Infrastruktura železnice Srbije izražava saučešće porodici nastradalog. Infrastruktura železnice Srbije i ovaj put još jednom ponovo upozorava i apeluje da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se ne prelazi preko pruge ukoliko su rampe spuštene i da se u saobraćaju bude pažljiv i odgovoran prema sebi i drugima. To je jedini način da se ovakve nesreće izbegnu i sačuvaju ljudski životi“, navodi se u saopštenju.

Glas javnosti/D01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR