Glas Javnosti

ČIM SU JOJ IZVADILI ZUB, PREMINULA JE: Srušila se mrtva u dvorištu ordinacije, u Đakovici uhapšeni zubar i njegova sestra

Hronika
Autor: Glas javnosti

Osnovni sud u Đakovici odredio je jednomesečni pritvor stomatologu DŽ.K. i jednomesečni kućni pritvor njegovoj sestri H.K iz Mališeva nakon smrti pacijentkinje kojoj je izvađen zub u privatnoj stomatološkoj ordinaciji u vlasništvu DŽ.K.

Iz ovog suda je saopšteno da se DŽ.K. sumnjiči da je izvršio krivična dela nesavesno lečenje i nedozvoljeno obavljanje lekarske delatnosti, a njegova sestra H.K je osumnjičena za nedozvoljeno obavljanje lekarske delatnosti i posebne slučajeve falsifikovanja isprava.

Sud je odbio zahtev Osnovnog tužilaštva u Đakovici za određivanje pritvora okrivljenoj H.K. te joj je određen jednomesečni kućni pritvor zbog sumnje da je počinio dva krivična dela nedozvoljeno obavljanje lekarske delatnosti i posebne slučajeve falsifikovanja isprava.

Okrivljeni DŽ.K. je u utorak, 22. avgusta, u svojstvu stomatologa, tokom vađenje zuba koristio neodgovarajuće metode lečenja L.Š. iz jednog sela u opštini Mališevo, navedeno je u saopštenju. Pacijentkinja L.Š. je posle vađenja zuba preminula u dvorištu ordinacije. Lekari bolnice u Mališevu konstatovali su da je pacijentkinja preminula usled primene neodgovarajućih metoda i terapije koje je okrivljeni koristio tokom vađenja zuba.

Negova sestra H.K. osumnjičena je da je pružala medicinske usluge bez odgovarajuće stručne spreme jer je završila devetogodišnju školu za krojača. Prilikom kontrole ordinacije uhapšenog, pronađeno je 18 svedočanstava i diploma overenih falsifikovanim pečatima srednje medicinske škole i medicinskog fakulteta.

Glas javnosti / K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR