Glas Javnosti

ZLATIBOR ZAVEJAN! OVA mesta u Srbiji zatrpana, vozači ne mogu da mrdnu ni makac! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Iako su u nultom stepenu angažovanja, putari su efikasno i brzo reagovali, organizujući dodatnu mehanizaciju kako bi se nosili sa naglim stvaranjem snežnog pokrivača.

Tokom popodnevnih sati, jaka kiša u Zlatiborskom okrugu prešla je u susnežicu i sneg, a visina snežnog pokrivača već je oko 10 centimetara. Situacija na terenu je alarmantna, sa vozačima zaglavljenim pored puta zbog nedostatka adekvatnih guma za vožnju po snegu.

Na teren su odmah upućene mašine užičkih “Puteva” kako bi se održala prohodnost svih deonica na teritorijama Čajetine i Bajine Bašte. Zbog jakog intenziteta snega, uvedena je zabrana saobraćaja za teretna vozila od Sevojna ka Borovoj Glavi, a putari su angažovali dodatnu mehanizaciju kako bi se saobraćajnice održale prohodnim, prenosi RINA.

Reakcija putara

Iako su u nultom stepenu angažovanja, putari su efikasno i brzo reagovali, organizujući dodatnu mehanizaciju kako bi se nosili sa naglim stvaranjem snežnog pokrivača. Na terenu je trenutno šest kamiona, a planira se angažovanje još dodatne mehanizacije ukoliko bude potrebno. 

Posledice na voćnjacima

Sneg nije zaobišao ni ostatak Zapadne Srbije, a vrhovi planine Kablar kod Čačka takođe su se zabeleli. Meštani kablarskih sela izražavaju zabrinutost za voćnjake, posebno voćare koji uzgajaju trešnje i majsko voće, jer nagli sneg i mogući mraz mogu imati ozbiljne posledice na useve.

Glas javnosti R01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR