U privremenim kovid bolnicama još ima pacijenata, o zatvaranju iduće nedelje

Foto: printscreen/youtube

U privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu nalazi se 72 pacijenta, i njihovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće, kaže državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić i ističe da je danas tetirano 56 pacijenata i da se očekuje da će veći broj njih sutra dobiti pozitivne vesti i da će napustiti sajam.

Vekić je rekao da će se o zatavaranju privremene bolnice na Sajmu najverovatnije razgovarati početkom naredne nedelje na Kriznom štabu, ali da nadležni ne žele da žure sa zatvaranjem privremenih bolnica.

“Mi ne želimo da žurimo sa zatvaranjem privremenih bolnica, jer upravo tercijarne ustanove, kovid bolnice i dalje upućuju najlakše pacijente upravo u privremene bolnice. Naša želja je da svaki građanin dobije adekvatnu zdravstvenu zaštitu do konačnog izlečenja od Kovida 19”, rekao je Vekić za RTS.

U privremenoj bolnici u Beogradskom sajmu na lečenju od Kovid-19 trenutno se nalaze 72 pacijenta, a najmlađi među njima ima samo devet godina, dok najstariji ima 70 godina.

 On je naveo da je na Novosadskom sajmu trenutno 43 pacijenta, 26 njih u Banji Junaković, u Selters banji je smešteno 36 pacijenata, u Niškoj banji 121, a u Soko banji 104 pacijenta.

(Izvor Tanjug)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета