Фото: Youtube/Printscreen

Koronavirus je u Italiji odneo žrtvu među lekarima, a poslednja žrtva je 62-godišnja lekarka porodične medicine iz gradića Mire u pokrajini Veneto, objavilo je  udruženje lekara Fnomceo.

talija je preplavljena žrtvama smrtonosne pandemije i od svih država ima najveći broj žrtava, a medicinsko osoblje plaća bolan danak u bolnicama i izvan njih zbog nedostatka zaštitne opreme poput rukavica i zaštitnih maski za lic

"Svaka žrtva ostavila je dubok ožiljak na koži i u srcu svakog italijanskog lekara", rekao je Filipo Aneli, predsednik udruženja Fnomceo.

"Nestašice i propusti doista su teško razumljivi, a još je teže opravdati ih imajući na umu ove tragične brojke", rekao je Aneli.

U subotu je Karlo Palermo, predsednik sindikata lekara Anao Asomed, rekao da je umrlo približno 120 medicinskih radnika, među kojima 80 lekara i 40 medicinskih sestara i negovatelja.

U sredu je Italija imala potvrđenih gotovo 140.000 novih zaraženih koronavirusom, a od tog broja gotovo 10 odsto, preciznije 13.522, su medicinski radn

(Izvor:index.hr)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета