U Australiji počinje ispitivanje vakcine na ljudima

vakcinacija3

foto: Tanjug

Američka kompanija Novavaks (Novavax) počela je sa kliničkim ispitivanjem vakcine protiv koronavirusa u Australiji, preneo je Euronjuz.

Prva faza, u kojoj učestvuje 131 volonter, ima za cilj da ispita bezbednost vakcine, kao i da utvrdi da li ima dokaza o njenoj efikasnosti.

Iz Novavaksa očekuju da će rezultati kliničkog ispitivanja vakcine u Australiji biti poznati u julu.

Kompanija proizvodi nove doze vakcine u nadi da će se pokazati efikasnom i da će biti odobrena u toku ove godine.

U Australiji je od početka epidemije korona virusom zaraženo nešto preko 7.100 ljudi, a umrlo 102, znatno niže nego u drugim razvijenim zemljama.

NovaS

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Dosadašnja istraživanja nisu pokazala da ispiranje grla slanom vodom može ubiti virus. Međutim, to potencijalno može sprečiti prodiranje određenih virusa u pluća. Postoje i neka istraživanja koja pokazuju kako se određeni virusi mogu ponovo pojaviti u našem grlu pre nego što dospeju u pluća.

Vlasnike kućnih ljubimaca dugo je brinulo da li oni mogu oboleti od korona virusa, ali sada je potvrđeno: domaće mačke mogu biti zaražene i pokazavati simptome korona virusa, prenosi BBC.

Iz Australije u Srbiju do sada je vraćeno oko 50 srpskih državljana, a na povratak očekuje još oko 120 njih - studenata, turista, poslovnih ljudi, ali i onih koji su bili u poseti porodici, izjavio je danas ambasador Srbije u Australiji Miroljub Petrović.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone