Novi-Pazar-wikipedia

Foto: Wikipedia/Lumen roma

Od 22 zaražena pacijenta novim korona virusom u Novom Pazaru, troje su deca stara do tri godine, kaže direktor Opšte bolnice u tom gradu Meho Mahmutović.


On je za Tv Pink rekao da su dva deteta stara dve godine, a da je jedno staro tri godine, da su deca dobro, bez ozbiljnih respiratornih simptoma. Navodi da je troje pacijenata prebačeno u KC Kragujevac, 10 na Sajam, a da su ostali u bolnici u Novom Pazaru.

Upitan da li će u Pazaru biti privremenih bolnica, pošto je to novo žarište virusa korona, on je rekao da sportska hala može za to da se preuredi, ali da se prati sve što kaže struka koja vodi "epidemiolološku priču".

- Kao oni budu rekli tako ćemo da radimo. Isključivo pratimo algoritme koji su predviđeni. Ne može niko na svoj način da leči. Pacijenti iz Pazara, Čačka, Ćuprije, Valjeva i svih drugih gradova na isti način se leče, po istom protokolu se postupa - naglasio je on.

Za respiratore koji danas stižu u Novi Pazar - deset kliničkih i tri mobilna, Mahmutović kaže da je to najznačajnija pomoć koju su dobili u poslednjih dvadesetak godina.

- Kada se bije bitka za živote najvažniji su respiratori - naveo je Mahmutović i dodao da će svi pacijenti koji su za respirator biti transportovani u KC Kragujevac, a onog momenta kada se napuni klinički centar, zbrinjavaće se u regionalnim centrima.

- Tada naši respiratori dolaze u obzir. U međuvremenu, oni se koriste ako je neko toliko loše i ne može da čeka transport do Kragujevac on se intubira i stavlja na respirator. Zbog toga su oni bitni - zaključio je on.

Izvor: Pink

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Korona virus je 10 puta smrtonosniji od epidemije svinjskog gripa 2009. godine, izjavio je direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Gebrejesus.

Novak Đoković ne prestaje da bude tema dana u Italiji, koju je najstrašnije od evropskih država pogodio novi korona virus. Doktor Asemberg otkrio je neke detalje i kako je srpski as šokirao

U jeku pandemije korona virusa koja hara svetom, komšije iz Crne Gore odlučile su da naprave skandal u vezi nabake respiratora i na taj način najviše naude svom narodu. Potpredsedni crnogorske vlade i predsednik Nacionalnog koordinacionog tima Milutin Simović, odbio je respiratore koje predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio da pokloni Crnoj Gori.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone